Wandelen – staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 270.000 ha natuur die zij beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.

De groene ruimte in Nederland is voor ons allemaal. Om van te genieten, te bewonderen, te ervaren en te koesteren. Met kennis en kunde zorgt Staatsbosbeheer voor natuur en alles wat die voortbrengt: een veelheid aan planten en dieren, bewegingsruimte, groene energie, bouw- en grondstoffen en schone lucht. Door steeds bewust meerdere belangen af te wegen, verstaat Staatsbosbeheer de kunst om in een klein land die verschillende rollen te verenigen. Zo draagt Staatsbosbeheer bij aan een groener en gezonder Nederland waar mensen ook in de toekomst fijn en veilig kunnen leven.

Uit in de natuur

Bezoek de natuur om uit te waaien, je zinnen te verzetten en nieuwe energie op te doen. Ga op pad met de boswachter, kom struinen door duinen, fietsen over de heide of logeren op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. Iedere maand is er wel weer wat nieuws te ontdekken.

Excursies met Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft het hele jaar door 1001 activiteiten met de boswachter voor jong en oud. Van vogeltochten tot waterexcursies en volledige arrangementen. Voor ieder wat wils! Samen met de boswachter ontdek je de mooiste natuurgebieden.

Meer informatie met betrekking tot de geplande excursiemogelijkheden kunt u vinden op de website van Staatsbosbeheer. (www.staatsbosbeheer.nl)