Tuinen Mien Ruys

Een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu. 30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw.

Tuinen Mien Ruys nu

Ergens diep weggedoken in ons land ligt een groen monument van 25000 m2 dat is ontstaan door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om een fascinerende tuin te maken.

Hoewel de Tuinen Mien Ruys vooral in het teken staan van experimenten en vernieuwing, verandert natuurlijk niet alles. Een deel van de oude proeftuinen wordt met veel zorg en liefde in stand gehouden. De allereerste proeftuinen, waar planten voor zon en schaduw werden getest, blijven zoals ze zijn. Ze vormen immers de basis van een lange geschiedenis. Ook enkele proeftuinen uit de naoorlogse periode blijven onaangetast. Het zijn prachtige voorbeelden van tuinarchitectuur in de stijl van het functionalisme. Een sprekend voorbeeld is de verdiepte tuin met spoorbielzen. Maar ook de vakkentuin met griontegels, de watertuin met stapelmuurtjes en de confectieborders hebben hun eigen eeuwigheidswaarde. Ze zijn uniek in Europa en daarom cultuurhistorisch van onschatbare waarde.

De Tuinen zijn open van 1 april tot en met 31 oktober.

Openingstijden:
De Tuinen zijn open van 1 april tot en met 31 oktober.
dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
zondag: 12.00 – 17.00 uur
maandag: gesloten m.u.v. feestdagen, 2e Paasdag en 2e Pinksterdag geopend van 12.00-17.00 uur.

Betalingswijze: gelieve te pinnen! Bij het gebruik van een creditcard wordt 5% extra aan transactiekosten berekend.

LET OP: De Museum jaarkaart is hier niet geldig

Adres:
Moerheimstraat 84
7701CG Dedemsvaart

Telefoon: +31 (0)523 – 61 47 74
IBAN: NL50 RABO 0312 9215 43
KvK: 41197283
E-mail: info@tuinenmienruys.nl

Winkel
In de Tuinen Mien Ruys is tuingereedschap te koop van de Wiltfang, evenals boeken, kaarten, eigengemaakte geschenkartikelen en meer.

Consumpties
In de Tuinen mag je je eigen consumpties meenemen, op je wandeling door de Tuinen zijn er voldoende zitjes te vinden. De eigen consumpties mogen niet in het Theehuis en op het terras genuttigd worden.