Ommen aan de Vecht

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, één van de oudste Hanzesteden van Overijssel. Met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum is Ommen de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie of dagje weg.

Ommen is een gemoedelijk, historisch stadje. Het gevarieerde landschap en de bosrijke natuur in de gemeente verrast elke toerist. Dat Ommen bij uitstek de toeristenplaats is kenmerkt zich door de vele campings, hotels, groepsaccomodaties, bed and breakfasts en vakantiewoningen. Veel toeristen en dagjesmensen kennen dan ook de weg naar deze plaats. In het gehele jaar vinden er leuke activiteiten en evenementen plaats.

Ommen is een stad en heeft sinds 1248 stadsrechten. De gemeente heeft een oppervlakte van honderdéénentachtig vierkante kilometer groot. Ommen wordt door de Vecht verbonden met de buurgemeenten Dalfsen en Hardenberg. Het gezellige winkelstadje aan de Vecht is levendig. De gezellige terrassen en het gastvrije karakter nodigen mensen uit om een bezoek te brengen aan de stad. De buurtschappen en woonkernen in de omgeving hebben ook alle hun eigen charme.

Ommer Bissingh

De Ommer Bissingh is het grootste jaarlijkse evenement. Het is een begrip in de wijde omgeving en uitgegroeid tot een fenomeen. Rond 1557 werd al melding gemaakt van deze jaarmarkt. Al die jaren werd de paarden- en jaarmarkt gehouden op de tweede dinsdag van juli. Aansluitend beginnen de Ommer Bissinghdagen, de aftrap van een zomer vol evenementen!

Waterfront

Wie al eens in Ommen is geweest, vergeet het waterfront niet zo snel. Dankzij wandelpaden, een plein én een boulevard langs de Vecht, kun je het gebied optimaal beleven en worden de Vecht en de stad met elkaar verbonden. Vanaf de brug over de Vecht zie je direct wat deze plek zo bijzonder maakt. De groene oevers, de Vechtzomp op het water en gezellige sfeer nodigen uit voor een picknick aan het water. 

Ommen een geliefde recreatiebestemming is. Het waterfront is de ideale uitvalsbasis voor een afwisselende dag aan de Vecht. Je kunt er uitstekend vissen, lekker dineren met uitzicht over het water of actief de Vecht op. Wil je kanoën, varen met een motorbootje of een luxe sloep.

Culinair

Culinair heb je het voor het uitzoeken in Ommen. Een breed aanbod aan restaurants vertegenwoordigt de meest gangbare keukens van de wereld en natuurlijk is er ook een lokale brasserie, bistro en snackbar voor een lekkere daghap of friet.

Wandelen & fietsen

Ommen is een ideale uitvalsbasis voor een wandel- of fietstocht door het Vechtdal en Reestdal. Ga de uitdaging aan en beklim de Lemeler- of Besthmenerberg. De Lemelerberg staat bekend om haar eindeloze heidevelden, loofbossen en zandvlaktes. De echte eyecatcher is de grote zwerfkei bovenop de berg. Ook de Besthmenerberg is erg populair onder wandelaars die zich willen laten verrassen door het fenomenale uitzicht. De plaatsjes Vilsteren en Arriën zijn prachtige plekken om wandelend of per fiets te verkennen. Net als Landgoed Eerde en Landgoed Het Laer. Landgoed Eerde is met haar kasteel, statige lanen en sfeervol boerenland een lust voor het oog. In dit uitgestrekte bosgebied vind je verschillende mooie wandelroutes. Ook Landgoed Het Laer kenmerkt zich door haar bosrijke en parkachtige karakter. De Sahara is een unieke zandverstuiving in de boswachterij Ommen. Rondom de zandverstuiving liggen een aantal korte en langere wandelroutes. Het afwisselende landschap is ideaal om te wandelen, fietsen of paardrijden. Kinderen kunnen er heerlijk boompje klimmen en spelen in de immense zandbak.

De stad Ommen is de perfecte uitvalsbasis voor toeristen die meer van het Vechtdal willen zien.