IJssalon Ekkelenkamp

IJSSALON EKKELENKAMP, HET LEKKERSTE IJS IN DE REGIO!

Op drukke zomerse dagen trekt heel (toeristisch) Ommen en omgeving uit voor een heerlijk soft- of schepijsje van Ekkelenkamp. Niet zo gek want de ijsjes van ijssalon Ekkelenkamp zijn het lekkerst uit de hele regio. Uniek is dat alle ijsjes in de ijssalon worden bereid naar eigen recept. De ijssalon is daarnaast één van de grootste ijssalons van heel Nederland.

Al sinds de jaren 50 is ijs een begrip bij Ekkelenkamp. Ron Ekkelenkamp, de derde generatie Ekkelenkamp, vertelt: “De liefde voor ijs is er met de paplepel ingegoten. Mijn opa zag al snel toekomst in het ijs en mijn vader is hierop verder gaan.” Inmiddels is Ron zelf dag in dag uit druk met de ontwikkeling van nieuwe smaken en het maken van ijs.

YOGHURT-AARDBEIENSOFTIJS VAN VECHTDAL YOGHURT

Het welbekende yoghurt-aardbeiensoftijs van ijssalon Ekkelenkamp bestaat al jarenlang. Het basisrecept staat nog, maar we hebben het populaire softijsje steeds lekkerder gemaakt. Zo gebruiken we voor de yoghurt geen poeder, maar verse yoghurt van Puur Vechtdal. Naast yoghurt-aardbeiensoftijs zijn er natuurlijk ook andere smaken die regelmatig wisselen. Denk aan vanille, mokka maar ook limoncello en mango-passievrucht.

.

HEERLIJK SCHEPIJS

Sinds een aantal jaren heeft naast het verrukkelijke softijs ook schepijs een plekje in de ijssalon veroverd. Het heerlijke verse schepijs komt in vele verschillende smaken. Bijna alles is namelijk mogelijk met schepijs. Ron Ekkelenkamp haalt vooral inspiratie uit eigen patisserie: “Het leuke van schepijs is dat je van bijna alle smaken ijs kan maken. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar onze verschillende soorten gebak en probeer die smaken te verwerken in ons ijs. Ook komen gasten of personeelsleden soms met goede ideeën voor nieuwe smaken.” Eerlijk en vers ijs uit eigen patisserie.