Fietsen

Ommen geldt als één van de oudste Hanzesteden van Overijssel. Waar vroeger handel voorop stond, zie je tegenwoordig recreanten van heinde en verre op de stad afkomen. Vanuit Ommen starten tal van wandel- en fietsroutes langs bossen, heide, weilanden en monumentale boerendorpen. Wanneer je besluit een fietstocht rondom Ommen te maken dan mogen de volgende hoogtepunten in je fietsroute niet ontbreken.

Buurtschappen rondom Ommen

Ommen bestaat uit tal van dorpen en buurtschappen, namelijk: Lemele, Vilsteren, Arriën, Arriërveld, Archmen, Beerze, Beerzerveld, Besthmen, Dalmsholte, Eerde, Giethmen, Hoogengraven, Junne, Vinkenbuurt, Nieuwebrug, Ommerschans, Stegeren, Varsen en Witharen.

Ieder buurtschap kent zijn eigen karakteristieken en verhaal, maar om je op weg te helpen raden we sowieso een fietsroute aan waarbij je Varsen en Beerze passeert. Varsen is een pittoresk buurtschap omringd door de heidevelden van het natuurgebied Varsenerveld. In een NCRV programma uit 2006, waarbij men op zoek ging naar het mooiste plekje van Nederland, eindigde dit natuurgebied op de tweede plaats.

Een eind verderop ligt Beerze, een buurtschap dat zich kenmerkt door prachtige authentieke boerderijen met vlechtwerk. De donkere boerderijen zijn een schitterend gezicht in het groene landschap dat moeiteloos met het buurtschap is verweven. Vanuit Beerze fiets je in luttele minuten de natuur in langs zandverstuivingen, bossen, veenputten en heide.

Tot slot raden we de Vistrappenroute aan, die je kunt afhalen bij het Tourist Info Ommen. Deze fietsroute van 32 kilometer loopt van Ommen naar Diffelen en terug. Je komt onder andere langs Kasteel Eerde, de dorpen Beerze en Diffelen, en de vistrap bij de stuw bij Junne.

Fietsroutes Vechtdal

In het Vecht- en Reestdal hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. De routes zijn gratis te downloaden en te printen, dus geniet van onze mooiste routes!

https://www.vechtdaloverijssel.nl/alle-routes/Fietsroutes/

Fietsen met vijfsterren, dat doe je in Overijssel en dus ook in het Vechtdal! Een afwisselend landschap van rivieren, bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Voor toerfiets, e-bike, of mountainbike. We hebben een uitgebreid fietsroutenetwerk en heel veel aansprekende fietsroute. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een smaakroute of laat het aan het toeval over. Je komt hier altijd uit op een mooie plek.

De mooie natuur, de cultuurhistorie en de recreatieve voorzieningen bieden je de kans om de pareltjes van het Vechtdal met eigen ogen te ontdekken. Met behulp van het Fietsroutenetwerk creëer je eenvoudig je ideale fietsroute, precies afgestemd op jouw wensen. Je bepaalt zelf het startpunt, de afstand en de omgeving die je het meeste aanspreekt.